افرا ورزش: آسو جواهری داور شاخص فوتبال زنان ایران بهتدریج از جمع داوران لیگ برتر فوتبال کنار گذاشته شد و علت آن هم موضع محکم آسو جواهری در هنجارهایش به عنوان یک جامعه شناس بود.
آسو جواهری همیشه یک منتقد به چالشهای موجود در فضای ورزش زنان ایران بوده است و نقد سازنده او میتوانسته چراغ راه تصمیم گیرندگان در ورزش ایران قرار گیرد گرچه در بیشتر موارد، انتقاد به معنای یک اعلان جنگ و ترسیم خطی برای تفاوت برداشت میشود.
آسو جواهری از زمانی که به او گفته شد باید بین داور بودن و جامعه شناس بودن یکی را انتخاب کند در مسیر دوری از میادین قرار گرفت.
آسو بر خلاف اغلب ما کسی نیست که چرتکه جلویش بگذارد و دودوتا چهارتا کند و بعد یک جوری به توافقی برسد که همچنان در صحنه بماند و مسیری را برود که با آزادگی در تضاد است.
تفاوت جواهری و چهرههای همیشه خنثی و خاکستری در همین است که آسو امروز در ظاهر، نیست اما برای همیشه در ذهن ماست بدون این که نیاز باشد برای زنده ماندن در ذهن ما، فینال جام جهانی را سوت زده باشد.
آنها که راه میانه را انتخاب میکنند تا آخر زندگیشان در میانه هستند و در میانه هم میمیرند. میانه روها خاکستریهایی هستند که در زندگی هیچ اقدام قهرمانانهای انجام ندادهاند.
آسو میخواهد احساس بودن کند. او میخواهد ثابت کند که هست و بودن با رنگ خاکستری در تضاد است.
آسو جواهری هر جا که باشد و هر کاری که انجام دهد، همیشه برای ما نماد کسی است که بر سر عقایدش ایستاد و اهل “بودن به هر قیمتی” نبود. او کسی است که خاکستری ترین خاکستری های تاریخ، پشت انکارهای سفت و سختشان، دلشان می خواهد کاش مثل او بودند.