به گزارش افرا ورزش، فاطمه سعادتی کاراتهکای اهل کوهدشت لرستان فصل گذشته همراه با دانشگاه آزاد قهرمان سوپرلیگ کاراته بانوان شد اما دغدغه او مانند همتایانش، رکود این رشته در وضعیت کرونا است.
فاطمه 4 سال قبل پس از کسب مدال طلای جوانان آسیا به قائم شهر رفت تا دوران ورزشیاش را زیر نظر فاطمه چالاکی ادامه دهد.
زندگی او در مازندران همچنان جریان دارد اما سعادتی در سالی که در رده سنی امید، آماده حضور در مسابقات قهرمانی آسیا بود حالا مجبور است با از دست دادن این تورنمنت کنار بیاید.
سعادتی به افرا ورزش میگوید:
به دلیل کرونا قرار نیست مسابقهای برگزار شود و مسابقات قهرمانی آسیا هم لغو شده و کرونا برای کاراته ایران بدترین اتفاقی بود که میتوانست رخ دهد.
کاراته ایران 3 سال است که در مسابقات ردههای پایه حضور نداشت و امسال هم این غیبت تمدید شد. نتیجه این وضعیت این است که کاراته کاهای جوان بدون تجربه بین المللی در رده سنی خودشان باید به یکباره وارد رده بزرگسالان شوند.
اوضاع برای کاراتهکاها خوب پیش نمیرود. آنها تمرین مناسبی ندارند و مسابقهای هم در کار نیست. سعادتی در این باره تاکید میکند:
در آغاز بحران کرونا به صورت آنلاین در منزل و زیر نظر مربی تمرین میکردیم و در حال حاضر هم به صورت محدود در سالن یا فضای باز تمرین میکنم.
تنها داشته ما امید به این است که وضعیت بهتر شود که متاسفانه این امید کمرنگ شده و وضعیت بدتر از قبل است. زندگی ما کاراته است و همه چیز در هم ریخته است.
برگزار نشدن لیگ حداقل از این نظر ضرر زیادی به کاراته کاها نمیزند که آنها دستمزد زیادی را از دست نمیدهند.
به سختی قابل باور است که سقف قرارداد در سوپرلیگ کاراته بانوان 7 میلیون تومان است. موضوعی که پیشتر محدثه آقایی هم تیمی فاطمه سعادتی در تیم دانشگاه آزاد از آن خبر داده بود.
سعادتی در این باره عنوان میکند:
برای رشتهای که دختران ما در جهان در جمع برترینها هستند این موضوع ناامید کننده است که دختر کاراته برای حضور در لیگ دستمزدی از یک میلیون تا نهایتاً 7 میلیون تومان بگیرد که تنها هزینه رفت و آمدش را تأمین میکند.
تنها در لیگ کاراته زنان است که ملی پوشان به دلیل همین دستمزد پایین حاضر به شرکت در لیگ نمیشوند.
کاراته زنان در پی از دست دادن متوالی فرصت حضور در رویدادهای بین المللی پایه آسیب دیده و شاید نتایج آن در آینده هویدا شود. فاطمه در این باره میگوید:
من از کسانی که در کاراته ایران تصمیمگیرنده هستم درخواست میکنم زحمت دختران کاراته کا را ببینند. کسی که از خانواده و زندگیاش برای کاراته زده نباید تنها بماند.
او اگر تنها بماند چه انگیزهای برای کاراته کاهای جوانتر ایجاد میشود؟ ما در جهان حرف برای گفتن داریم اما نباید تنها امروز را ببینیم. کاراته باید همین امروز سرمایههایش را حفظ کند.